Banner left
Banner left
SC FSS Logo FSS Logo

SPORTSKI CENTAR FSS

Četvrtak, 23.03.2017

Kadeti Srbije na Evorpskom prvenstvu

Izabranici selektora Perice Ognjenovića pobedili Crnu Goru i ostvarili veliki uspeh. 

Selekcija koju predvodi selektor Perica Ognjenovic, posle pobede u prvom kolu protiv Švajcarske (2:1) i poraza u meču sa domaćinom turnira Škotskom (0:1), savladala je u trećem kolu Crnu Goru i zasluženo ostvarila veliki uspeh.

Prvi deo meča sa Crnom Gorom okončan je bez golova, a da najavi odlazak na kontinentalno takmičenje pobrinuo se Filip Stuparević golom u 57. minutu. U isto vreme igrao se i duel izmedju Škotske i Švajcarske gde je domaćin slavio minimalnim rezultatom (1:0) i zajedno sa Srbijom overio plasman na Evropsko prvenstvo. Uspeh ove selekcije dobija na značaju, jer je posle prvog kruga kvalifikacija došlo do promene na klupi selekcije, Iliju Stolicu zamenio je Perica Ognjenović i za kratko vreme uspeo da sačuva kontinuitet dobrih rezultata obe generacije igrača.

 

- Ostvarili smo veliki uspeh, pogotovo sto smo imali veoma jaku grupu. Čestitao bih momcima na svemu sto su pokazali u sve tri utakmice. Protiv Crne Gore smo bili dominantni tokom celog meča, a da nismo promašili penal u ranoj fazi uveren sam da bi i rezultat bio ubedljiviji. Bez obzira, cilj je ostvaren, idemo na Prvensto Evrope sa jasnom željom da na pravi način odgovorimo izazovu tako velikog takmičenja - rekao je selektor Perica Ognjenovic.